DPR AAE pályaorientációt támogató modul

A pályaorientációt segítő adminisztratív adatok egyesítésén alapuló kutatási modul egyedülálló know-how alapján támogatja a köz- és felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást és a pályaorientációt a téma szempontjából legfontosabb adatok felhasználóbarát megjelenítésével.

A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. A pályaorientációt támogató modul tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület-szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként, és abban az esetben, ha félbehagyják felsőfokú tanulmányaikat?

Az interaktív online keresőfelület célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számos, szabadon választható összetételű, pontosságú és részletességű adatkört megismerhessenek. Egy kattintással választható a munkarend, a szak, akár az intézmény, és bármilyen kombinációban kiválasztható minden adatkör, amelyre a fiatal kíváncsi.

A keresőfelületet pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt álló fiataloknak, szüleiknek és más érdeklődőknek ajánljuk.

Az interaktív felület 2019 novemberétől lesz elérhető.