DPR AAE pályaorientációt támogató modul 2018

A pályaorientációt segítő adminisztratív adatok egyesítésén alapuló kutatási modul egyedülálló know-how alapján támogatja a köz- és felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást és a pályaorientációt a téma szempontjából legfontosabb adatok felhasználóbarát megjelenítésével.

A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. A pályaorientációt támogató modul tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület vagy szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként?

Az interaktív online keresőfelület célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számos, szabadon választható összetételű, pontosságú és részletességű adatkört megismerhessenek. Egy kattintással választható a képzési terület, a szak, és akár az intézmény.

A keresőfelületet pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt álló fiataloknak, szüleiknek és más érdeklődőknek ajánljuk.